placeholder

Aktualno / Vabilo | 3. Dan odprtih vrat arhitektk, gradbenic in oblikovalk | MOMOWO

Prejeli smo:

3. dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk

Si arhitektka, gradbenica, oblikovalka?

Je tvoj atelje v Sloveniji?

Sodeluj na drugem dnevu odprtih vrat MoMoWo Open day!

Odpri vrata svojega ateljeja ali delavnice in nam razkaži svoje delo in projekte.

Prijavi se na obrazcu , ki ga pošljete na e-naslov: nejc.bernik@zrc-sazu.si

Rok prijave: 12. februar 2018.

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2018, evropski projekt MoMoWo organizira tretji Dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk, ki se bo odvijal v  Lizboni, Oviedu, Torinu, v Sloveniji in na Slovaškem (v partnerskih državah projekta MoMoWo).

Dan odprtih vrat ponuja projektantkam možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.

O projektu:

MoMoWo – Women’s Creativity Since the Modern Movement / Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje (www.momowo.eu) je prvi izbrani in financirani projekt Evropske unije, ki je posvečen arhitektkam, gradbenicam in oblikovalkam. Ženskam torej, ki so aktivne v svetu projektiranja in gradnje. Primarni cilj projekta MoMoWo je prepoznavanje in razumevanje vzrokov, ki so (in v določeni meri še) ovirali afirmacijo žensk v svobodnih poklicih. MoMoWo ni le raziskovalni projekt, saj se s posebno pozornostjo osredotoča na razširjanje znanja o tako pomembni tematiki. Projekt nas vabi k raziskovanju širše vloge projektantk in njihove družbene razpoznavnosti v globalno spreminjajočem se svetu. Med cilji MoMoWo je tudi ovrednotenje realiziranih projektov žensk nekdaj in danes. Izgradnja medgeneracijskega mostu naj bi širši javnosti predstavila bogato evropsko dediščino, ki jo je v zadnjih 100 letih (1918–2018) ustvarila ženska kreativnost. Projektne aktivnosti bodo nedvomno spletle mednarodno mrežo, omogočile nova poznanstva in kulturne izkušnje ter ponudile nove zaposlitvene možnosti.

Dodatne informacije: nejc.bernik@zrc-sazu.si                                                                               Tel.: +386 1 470 65 15

Image Map