Študentke FD na sejmu Salone Satellite v Milanu

Aktualno / Študentke FD na sejmu Salone Satellite v Milanu

Fakulteta za dizajn se je udeležila letošnjega sejma Salone del Mobile, ki poteka v Milanu, od 4. do 9. aprila. Letos smo še posebaj ponosni na osem študentk 2. letnika smeri Notranja oprema, ki so se s svetilom Hexalum uspele uvrstiti med razstavljalce sejma mladih talentov – študentov, Salone Satellite. Med konkurenco posameznikov in študentskih skupin oz. oblikovalskih fakultet s celega sveta, je uvrstitev med cca 100 razstavljalcev, izredno velik uspeh.

Več informacij o razstavi Salone Satellite  TUKAJ.

Salone Satellite je kot študentski del sejma Salone del Mobile dobra priložnost, da se predstavijo izvirne in inovativne ideje, ki jih razvijajo mladi dizajnerji. Skupaj s strokovnjaki podjetja Simetrija in drugih podjetij ter strokovnih in pedagoških mentorjev FD, so študentke skupine DISET ( Metka Pirnat, Eva Sešek, Zala Marinčič, Teja Samsa, Tanja Barkidjija, Tjaša Skubic, Pina Marija Rotar in Blažka Bezovšek), razvile panelno akustično svetlobno steno in jo poimenovale Hexalum. V želji, da bi združile tehnološko dovršen izdelek z bogato kulturno dediščino Slovenije, so notranjost posameznih svetil opremile z idrijsko čipko, ki jo je zasnovalo 20 čipkaric idrijske čipkarske šole.

Vsekakor je umetelni izdelek požel veliko navdušenje strokovne in laične javnosti sejma.

Študentke so zasnovale tudi sejemski prostor, ki je prav dobesedno izžareval lepoto svetila.

Katalog

Spletna stran

Facebook

V želji, da bi se vloženi trud študentkam tudi obrestoval, se čestitkam ob sejemskem debutu pridružuje celotna ekipa Fakultete za dizajn!

Galerija

Image Map