Študenti FD za Pediatrično kliniko v Ljubljani

Aktualno / Študenti FD za Pediatrično kliniko v Ljubljani

S predstavitvijo končnih idejnih rešitev, ki je potekala v sredo, 29. 3.2017 na Pediatrični kliniki v Ljubljani, so študenti 3. letnika smeri Notranja oprema in 3. letnika smeri Vizualne komunikacije, zaključili projekt idejne zasnove prenove prostorov Pediatrične klinike v Ljubljani.

Delo je potekalo v interdisciplinarnih skupinah študentov, pod mentorstvom prof. dr. Jasne Hrovatin ( katedra za oblikovanje pohištva), doc. mag. Barbare Dovečar ( katedra za vizaulne komunikacije), doc. Dareta Birse ( katedra za vizualne komunikacije) ter gostujočega profesorja Taca Langiusa (Instituto Marangoni, Italija).

Temeljni cilj projekta je bil, kako obstoječe prostore Pediatrične klinike približati svetu otroka, jih narediti prijaznejše in zanimivejše, ob upoštevanju strogih higienskih in varnostnih standardov ter skromnih finančnih zmožnosti klinike.

Iz podanih izhodišč so študenti vizualnih komunikacij izdelali ilustracije in piktograme, študenti notranje opreme pa so njihov grafični dizajn smiselno vključili v prostor in dodali prostorske elemente opreme.

Nastalo je 6 izvrstnih projektov:

  1. DOMIŠLJIJSKA DŽUNGLA
  2. SUPER ERIK
  3. ŽIVALSKI SVET
  4. ZMAJČEK GOJKO POTUJE PO SVETU
  5. SVET LIKOVNIH PRIPOMOČKOV
  6. MAGIČNO VESOLJE

Vsi prikazani projekti so naleteli na odličen odziv zaposlenih. Sedaj le še upamo, da bo katera izmed idejnih rešitev tudi zares zaživela v prostorih Pediatrične klinike.

Image Map