placeholder

Predstavitev / Nagrade in priznanja

2018

PERSPEKTIVNI – področje INDUSTRIJSKO OBLIKOVANJE

Predlagatelj:  Fakulteta za dizajn  (prof. dr. Jasna Hrovatin, doc. Mojca Perše)
Mentorji:  prof. dr. Jasna Hrovatin, doc. Mojca Perše, mag. Darko Šurina
Nagrajeni študenti:  Tanja Barkidjija, Mike Kovač, Eva Sešek

PERSPEKTIVNI – področje ARHITEKTURA

Predlagatelj: Fakulteta za dizajn
Mentor: doc. Inge Kalan Lipar
Nagrajena študentka: Katarina Žniderič

PERSPEKTIVNI – področje MODNO OBLIKOVANJE

Predlagatelj: Fakulteta za dizajn (izr. prof. Metod Črešnar)
Mentor: izr. prof. Mateja Benedetti
Nagrajeni študent: Jan Brovč

Ljubljanski teden mode ( LJFW) –  dve nagradi in sicer za najboljši kolekciji revije:

  1. Najboljša kolekcija po izboru LJFW – Carmen Arlič ( FD)
  2. Najboljša kolekcija po izboru Zoofa z.o.o. – Carmen Arlič (FD)

2017

Estera Rezar in Jan Brovč, mentor doc. Jana Mršnik, nagarada za projekt  “Deform” and “We want to leave.” (GIDE februar 2017)

Na Mesecu oblikovanja Ljubljana, ki raziskuje, vrednoti in promovira pomembne dosežke na področju oblikovanja doma in v svetu, so bile 17. oktobra 2017 študentom Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem, podeljene 3 nagrade PERSPEKTIVNI za prepoznavne dosežke mladih talentov na področju industrijskega oblikovanja, mode in arhitekture.

Prejemniki nagrad so bili:

Svetilo Hexalum

PERSPEKTIVNI  – INDUSTRIJSKO OBLIKOVANJE

Metka Pirnat, Eva Sešek, Zala Marinčič, Teja Samsa, Tanja Barkidjija, Tjaša Skubic, Pina Marija Rotar in Blažka Bezovšek

Predlagateljica: doc. dr. Petra Bole,

HEXALUM je nastal v sodelovanju skupine študentk Fakultete za dizajn, podjetjem Simetrija in skupino klekljaric iz vse Slovenije – 20 čipkaric idrijske čipkarske šole, predvsem z mislijo o pomembnosti tradicije, medsebojnega sodelovanja in povezovanje ter uporabe najsodobnejše tehnologije.

Turistično naselje – raziskava kazalcev pri oblikovanju mondenega turističnega naselja v Istri

 

PERSPEKTIVNI: ARHITEKTURA

Lola Perović

Predlagateljica: doc.mag. Jasna Kralj Pavlovec, u.d.i.a.,

Magistrsko delo Turistično naselje – raziskava kazalcev pri oblikovanju mondenega turističnega naselja v Istri Lole Perović je prek meta analize in njenih rezultatov ter prek postavitve ciljnih skupin postavilo izsledke, ki skupaj z rezultati ankete, z definiranjem temeljnih značilnosti mondenega naselja, morfološko analiza naravnih in kulturnih danosti in ne nazadnje z osebnimi izkušnjami dolgoletnega dela v turizmu, pripelje do konceptualno svojske, programsko široke in izvedbeno odlične zasnove urbanistično – arhitekturnega projekta turističnega naselja v zaledju Hrvaške Istre. Turistično naselje nad izlivom reke Mirne v more je v fazi izvedbe.

PKP (Po kreativni poti do znanja) projekt  NewSloSouvenir 

 

PERSPEKTIVNI: INDUSTRIJSKO OBLIKOVANJE

Erika Korošec, Estera Rezar, Petra Šink, Bea Brufach, Lea Rovina, Gal Gregorc

Predlagateljici: izr. prof. dr. Damjana Celcar, doc. Jana Mršnik

Opirajoč se na slovensko kulturno dediščino, turistično ponudbo slovenskih spominkov in izdelkov, raziskavo tržišča ter sodobno produktno oblikovanje, so študenti razvili izvirne, oblikovalsko dovršene, duhovite in vsebinsko bogate spominke ter izdelke za dom, s katerimi so navdušili širšo javnost in potencialne odjemalce. V kolekcijah izdelkov, kot so Trileska, Wooda, Kura, Carnation, KooKoo ter S kuro na turo, se zrcalijo slovenski običaji, navade in razvade, prigode in zablode, stereotipi, pregovori, tegobe, pokrajinske značilnosti, nacionalna motivika in še marsikaj.

S strani organizatorja ljubljanskega tedna mode ( LJFW) sta bili študentom FD podeljeni dve nagradi in sicer za najboljši kolekciji revije:

  1. nagrada za zmagovalno kolekcijo revije, ki jo prejme študentka Ivana Geljić. Ivana se je na modni reviji predstavila s kolekcijo Plastic ID.
  2. nagrada za kolekcijo, ki jo je prejela študentka Polona Roblek za kolekcijo

2014

Prestižni ELIA NEU/NOW Festival 2014 (The European League of Institutes of the Arts) je skupaj z mednarodno žirijo izbral najboljše projekte, med njimi tudi dva projekta magistrskih študentov Fakultete za dizajn, Almina Duraković (Tekstiije in oblačila) in Domen Lo (Vizualne komunikacije), sta se s svojim delom uvrstila v sam vrh najboljših del na področju umetnosti v Evropi. – Almina se je predstavila s FILMSKO KOSTUMOGRAFIJO SODOBNEGA BALETA CROSSROADS – v kategoriji design/architecture – Domen z animiranim filmom “DEJ POVEJ” – v kategoriji film/animation Oba dela bosta osebno predstavila širši mednarodni javnosti na ELIA NEU/NOW LIVE Festivalu na Škotskem, med 10. in 17.11.2014.

Na 9. razpisu Modni ormar, ki ga razpisuje Tekstilno tehnološka fakulteta Univerze v Zagrebu, se je med finaliste uvrstil tudi študent Erik Pižent iz Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem.

Študentje Fakultete za dizajn smeri notranja oprema so se udeležili NATEČAJA za oblikovanje NAJBOLJ IZVIRNIH, POSEBNIH, NENAVADNIH IZDELKOV IN LED NAMIZNE SVETILKE IZ ROBNIH TRAKOV, ki so ga razpisali v podjetju Blažič robni trakovi, d.o.o._ Bravničarjeva 18_Ljubljana. Na razstavi predstavlja svoje izdelke 23 študentov FD. NAJBOLJ IZVIREN, POSEBEN, NENAVADEN IZDELEK IZ ABS TRAKOV NAJBOLJ IZVIRNIH, POSEBNIH, NENAVADNIH IZDELKOV IN LED NAMIZNE SVETILKE IZ ROBNIH TRAKOV:

1.n KARIN PUDGAR in DEAN FRANK _viseča luč iz furnirja
2.n SARAH OSTERC_VRT.JE LED NAMIZNE SVETILKE IZ ROBNIH TRAKOV,
1.n NEJC HEBRLE_ARCflex-LEDlight

Med 52 prispelimi predlogi iz 5 držav smo prejeli priznanje SPECIAL MENTIONS za izdelek MUR VELU_stojalo za kitaro, ki so ga oblikovale študentke 2. letnika NO : Nina Vavpetič, Nataša Travnikar, Mojca Cesar in Ema Babošek pod mentorstvom viš. pred. Mojce Perše.

GIDE 2014, Mechelen – nagrajen projekt Celebration , študent Matej Lampelj, mentorica izred.prof.dr. Jasna Hrovatin

2013

Matic Leban, diplomant vizualnih komunikacij na Fakulteti za dizajn, je prejel Brumnovo nagrado v kategoriji ZNAKI za Frizerski Salon Rink.

Anže Stare, Daša Šmid in Matic Treven, študentje Fakultete za dizajn, so za svoje delo prejeli nagrado Perspektivni Meseca oblikovanja 2013.
Katedra za notranjo opremo

Nagrada za najboljšo interpretacijo teme na Mesecu oblikovanja sta prejela Maruša Jenko in Jan Foraus.
Katedra za notranjo opremo

Absolventa Fakultete za dizajn, smeri notranja oprema Daša Šmid in Matic Treven, sta prejela nagrado za najlepši razstavni prostor – DOMEK na TOP IDEJE 2013 in nagrado TOP 10, nagradi sta bili podeljeni v sklopu pohištvenega sejma AMBIENT Ljubljana.
Katedra za notranjo opremo

Nagrajenka natečaja podjetja Geberit na Mesecu Oblikovanja 2013 smeri Notranje opreme je Tajda Češarek,  smeri vizualnih komunikacij pa Petra Ogrin.

Absolvent Marko Watt Kunst Stones je bil izbran med finaliste na mednarodnem natečaju ITF International Poster Competition 2014.
Plakat je bil izdelan pri predmetu Načrtovanje vizualnih komunikacijna temo holokavsta oziroma svetovnega dneva spomina na holokavst.
Katedra za vizualne komunikacije, mentor doc. Nataša Vuga

Absolvent VŠD Denis Lelič je bil s projektom na temo holokavsta oziroma svetovnega dneva spomina na holokavst izbran za Neu/Now online festival.
Katedra za vizualne komunikacije, mentor doc. Nataša Vuga

Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet! 2013
Študenta VŠD, Smeri vizulane komunikacije, sta na letošnjem natečaju Young Creative Chevrolet, v kategoriji vizualne umetnosti, zasedla drugo in trejte mesto. Drugo mesto je zasedel Blaž Jakelj, tretje mesto pa Diano Kitanovski.
Katedra za vizualne komunikacije

2012

GIDE 2012, Dundee – nagrajen projekt The dream creator, študenta Anže Stare in Matic Treven, mentorica doc. Lenka Kavčič, na temo Creativity for Local Enterprises
Katedra za notranjo opremo

Priznanje Zlati znak ZLS 2012, Matic TREVEN, Visoka šola za dizajn v Ljubljani, študijska smer Notranja oprema za zaključno delo »Lestev«. 
Katedra za notranjo opremo, mentor izr. prof. dr. Jasna Hrovatin

Absolventka Notranje opreme Polona Pakiž je s svojim izdelkom – postelja za hišne ljubljenčke – Max & Minny prejela zlato nagrado “A’Design Award in pet supplies and products for animals design category“.
Katedra za notranjo opremo, mentor izr. prof. Jasna Hrovatin

Diplomant Fakultete za dizajn, Jernej Orhini je s serijo lesenih svetil Eralux prejel nagrado za sodelovanje na razstavi Ghost Project Exhibition @ Mixer festival 2012 v Beogradu.
Katedra za notranjo opremo

Inovativna izdelka Jerneja Orhinija (svetili Eralux) in Luke Kerna (izdelek eko embalaže) sta bila izbrana in razstavljena na prestižnem NEU/NOW Festivalu združenja ELIA, julija 2012 v Portu na Portugalskem.
Katedra za notranjo opremo

Študentke Neža Vidmar, Petra Švajger, Anamrija Pirc, Sara Pirc, so se uvrstile v prestižni ožji izbor tekmovanja »ASVOFF Barcelona« z videi, kateri so nastali pri predmetu »Video v oblikovanju«.
Katedra za tekstilije in oblačila, mentor Jure Purgaj

Študenti Fakultete za dizajn – Nina Bevc Vidmar, Vanja Boc, Jan Foraus, Tanja Grujičič, Sara Kocjančič, Andreja Nahtigal, Anja Bizjak, Špela Vavpetič, Lana Thaler Oblak, Urška Tičar, Tamar Sotošek, Špela Kajtner, so na Mesecu oblikovanja 2012 prejeli nagrado za PERSPEKTIVNI – INTERIER 2012.
Katedra za notranjo opremo in arhitekturo prostora, mentor doc. Lenka Kavčič

Na Javnem razpisu za podelitev nagrad za prispevek k trajnostnemu razvoju družbe za leto 2011 Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendij, so bili nagrajeni študentje notranje opreme s projekti, ki so jih oblikovali med študijskim procesom. Strokovna komisija je ocenjevala pomen, izvirnost, dodano vrednost ideje, odmevnost, aktualnost in raven izjemnega dosežka za področje trajnostnega razvoja.
Denarne nagrade so prejeli naslednji študenti:
Luka Kern za celostno rešitev embalaž žarnic, ocenjeno s 35 točkami, (mentor izr. prof. Nada Matičič, Mojca Perše,  mag. Katarina Klemen)
Jernej Orhini  za serijo lesenih svetil “Eralux”, ocenjeno s 90 točkami (mentor dr. Jasna Hrovatin , Mojca Perše)
Neira Zuhrić za nočno omarico “Pure”, ocenjena s  71 točkami. (mentor dr. Jasna Hrovatin , Mojca Perše)
Sašo Mulalič za nalogo z naslovom “Smernice trajnostne gradnje v arhitekturi in interjerju”, ocenjeno s 48 točkami.

2011

V letu 2011 sta se študentki Fakultete za dizajn uvrstili v ožji izbor na prestižnem oblikovalskem tekmovanju RED DOT AWARD v Singapurju – Tanja Weixler Ban s pohištvom za slepe “6TIPK / SIXKEYS” in Tina Mahne z adapterjem z navojnimi kabli “MesSOSolution”.
Katedra za notranjo opremo

Na mednarodnem natečaju A.L.I.C.E. 2011 Show me your dream so študenti 3. letnika Vizualnih komunikacij prejeli nagrado »Honourable mention« za projekt Ekotrip
Katedra za vizualne komunikacije, mentor mag. Kiki Omerzel.

GIDE 2011, Magdeburg – nagrajen projekt Twisted Mind, študentke Tadeje Šuštaršič in mentorice mag. Jasne Kralj Pavlovec, na temo M100 – Oblikovanje pregledne razstave del Eda Mihevca
Katedra za notranjo opremo

Študent Katedre vizualnih komunikacij, Vladimir Mićković je na letošnjem SOF-u 2011 prejel dve prestižni nagradi kot oblikovalec znotraj skupine pri agenciji LUNA TWBA in sicer ZLATO NAGRADO za projekt Orto tape art in VELIKO NAGRADO za projekt Ne verjemi.
Katedra za vizualne komunikacije

Mikser 2011, Beograd, mednarodni festival kreativnosti in inovativnosti, v kategoriji INTERNATIONAL COMPETITION GHOST PROJECT je Klemen Kuralt z »Upognjenčkom«  prišel med top 50 izdelkov na TALENT ZONE /GHOST EXHIBITION.
Katedra za notranjo opremo, mentor doc. dr. Jasna Hrovatin in Mojca Perše

Študentka Katedre za notranjo opremo Tina Mahne se je z izdelkom MesSOSolutio uvrstila v izbor na Slovenskem forumu inovacij. Njen izdelek je bil objavljen v katalog, ki je izšel v času Slovenskega foruma inovacij.
Katedra za notranjo opremo

Naziv Perspektivni je prejel študent Klemen Kuralt za Upognjenček, leseno podlago za prenosni računalnik. Naziv podeljujejo nadarjenim mladim ustvarjalcem v okvirju Meseca oblikovanja na področju industrijskega oblikovanja.
Katedra za notranjo opremo, mentor doc. dr. Jasna Hrovatin in Mojca Perše

Nagrada Javnega razpisa za podelitev nagrad za prispevek k trajnostnemu razvoju družbe za leto 2009 v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendij:
Klemen Kuralt – podstavek za računalnik Upognjenček,
Anja Bizjak – modularni sedežni sestav Bivan:je,
Majoranc Lucija – Rastoča pisalna miza,
Sašo Mulalič – Fotovoltaično nano-konstrukcijski element iz recikliranega materiala,
Bogdan Cehne – Stojalo za računalnik, ki ga lahko uporabljamo pri delu z računalnikom v postelji, lahko pa ga spremenimo v obešalnik za oblačila,
Katedra za notranjo opremo

Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet! 2011
Prvo nagrado je prejel Nenad Nenadič, drugo Karmen Koren in tretjo študentka Lara Sgerm
Katedra za tekstilije in oblačila

Top ideje 2011, predstavitev v sklopu pohištvenega sejma Ambient Ljubljana
Jernej Orhini, Klemen Kuralt, Simon Vovk
Katedra za notranjo opremo

Razstava Čar lesa 2011 
Na razstavi pa so bili razstavljeni tudi eksponati, ki so jih razvili študentje Klemen Kuralt – podstavek za računalnik Upognjenček in Jan Foraus – Plusminus stol, ki se spremeni v klop
Katedra za notranjo opremo, mentor doc. dr. Jasna Hrovatin in  Mojca Perše

2010

Wolda 2009, the worldwide logo design annual
Študent Adi Šumič je na podelitvi nagrad junija 2010 za svoj logo I Love House prejel prvo nagrado v Sloveniji (Best of Nation), zasedel tretje mesto v Evropi in šesto mesto na svetu.

Mikser 2010, Beograd, mednarodni festival kreativnosti in inovativnosti, v kategoriji Ghost Project, priznanje v pod-kategoriji Proizvodnja za izdelek Fl3xAholic police študenta Žige Volka
Katedra za notranjo opremo, mentor doc. dr. Jasna Hrovatin in Mojca Perše

Na konferenci Incredible Europe je študent Žiga Volk dobil častni naziv Young Creative Ambasador za Slovenijo za leto 2010.

GIDE Project, Multi-local communities – a vision for the future
Na razpisani temi smo sodelovali s projekti: Multigeneration Centre(e), Design train, Waiting games (prezentacije v Luganu, Švica)
Katedra za notranjo opremo, mentor: dr. Nika Grabar

Študent Katedre za notranjo opremo Žiga Volk se je z izdelkom Fleksibilna modularna polica uvrstil v izbor na Slovenskem forumu inovacij. Njegov izdelek je bil objavljen v katalogu, ki je izšel v času Slovenskega foruma inovacij.
Katedra za notranjo opremo, mentor doc. dr. Jasna Hrovatin, Mojca Perše

Nagrada študentke Špele Klare Jambrek na natečaju Rexona
Katedra za tekstilije in oblačila, mentor doc. Sonja Šterman

Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet!
Prva nagrada študentki Urši Kačar, druga nagrajenka je bila Karmen Koren, tretja Janja Koren
Katedra za tekstilije in oblačila, mentor doc. Sonja Šterman

Nagrada Best student talent design – Best of Nation, Wolda Talent ’09 Award – Wolda – the Worldwide Logo Design Annual, prvo mesto v Sloveniji  I Love House, logo design, študent Adi Šumič
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Narvika Bovcon

V okviru Meseca oblikovanja, na področju industrijskega oblikovanja je naziv Perspektivni prejel študent Žiga Volk
Katedra za notranjo opremo, mentor, doc. dr. Jasna Hrovatin, Mojca Perše

Nagrada Javnega razpisa za podelitev nagrad za prispevek k trajnostnemu razvoju družbe za leto 2009 v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendij:
Žiga Volk, Fleksibilna polica – FlexAholic
Matjaž Fon, modularni sestav – Metulj
Katedra za notranjo opremo, mentor doc. dr. Jasna Hrovatin, Mojca Perše

Top ideje 2010, predstavitev v sklopu pohištvenega sejma na Ambient Ljubljana
Klemen Kuralt, Polona Pakiž, Žiga Volk, Tina Podbregar, Jernej Orhini ter Mojca Ferk in Lina Kores
Katedra za notranjo opremo

Razstava Čar lesa 2010 
Katja Trplan je oblikovala celostno grafično podobo razstave.
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Narvika Bovcon
Na razstavi pa so bili razstavljeni tudi eksponati, ki so jih razvili študentje Katedre za notranjo opremo, mentor Mojce Perše, doc. dr. Jasna Hrovatin

2009

Zlata medalja in priznanje mesta Dunaja na tekmovanju modnih oblikovalcev iz Slovenije in Avstrije v dunajskem kulturnem salonu Kultursalon Hörbiger, zmaga študentke Fakultete za dizajn Almine Duraković
Katedra za tekstilije in oblačila

Nagrada Goethe – Instituta Ljubljana, za mlado perspektivno oblikovalko, študentka Fakultete za dizajn, Almino Duraković
Katedra za tekstilije in oblačila

Eureka Ideje mladih 2009
Zlata medalja MZTR diplomantki Fakultete za dizajn, Tadeje Juteršek s projektom: košara Ameba (diplomsko delo METAMOFOZE OTROŠKEGA POHIŠTVA)
Katedra za notranjo opremo, mentor doc. Lenka Kavčič

Natečaj za mlade oblikovalce, ki ga je razpisal Modeus Inovacijsko dizajnerski center skupaj z Muro – Evropsko hišo mode in Pomurskim tehnološkim parkom – študentka Sabina Oman je osvojila 3. mesto
Katedra za tekstilije in oblačila, mentor doc. Sonja Šterman

Brest Pohištvo d.o.o., Cerknica – Nagrade podjetja na razvojno-izobraževalnem projektu z nalogo oblikovanje pohištva in pohištvenih elementov za blagovno znamko Brest
1. nagrada: Petra Kuselj – Čipka
Izdelava prototipa in predstavitev mizice na Pohištvenem sejmu novembra 2009
2. nagrada: Aljaž Vidmar – I love Mikado
Predstavitev projekta s plakatom na Pohištvenem sejmu novembra 2009
3. nagrada: Katarina Bautin – The Lake
Sabina Belak in Katarina Riznar – Siera Fresh
Jernej Orhini – Origami

Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet! 
Prva nagrada na nacionalnem natečaju Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet! v kategoriji Moda – Karmen Šterman, drugo nagrado si je prislužila Janja Koren, tretje mesto pa je zasedla Amanda Kapič
Katedra za tekstilije in oblačila, mentor doc. Sonja Šterman

Prva nagrada na nacionalnem natečaju Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet! v kategoriji Grafično oblikovanje – Tina Svete, druga nagrada Lea Šuligoj, tretje mesto pa sta si delila Denis Lelić in Blaž Fajfar
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Narvika Bovcon

Nagrada Goethe instituta Slovenije za Mlado perspektivno oblikovalko Almini Durakovič, študentki Katedre za notranjo opremo, in Karmen Šterman, študentki Katedre za tekstilije in oblačila

Nagrada Zlati vez na Ljubljanskem Pohištvenem sejmu – Kuhinja Erjavec (v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo), mentorstvo doc.dr. Jasna Hrovatin.

2008

Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet! 
Prva Evropska nagrada na natečaju Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet! 2008, študent Fakultete za dizajn, Adi Sumič
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Narvika Bovcon
3D MODELING CONTSEST Tretje mesto na evropski ravni projekt Multifunk, študent Adi Šumic
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Aleš Vavpotič
Drugo mesto na evropski ravni projekt Elephant, študent Matevž Čas
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Aleš Vavpotič

Mlad?Ustvarjalen?Chevrolet!
Prva nacionalna nagrada študentu Adi Sumič, Horsepower
Katedra za vizualne komunikacije,  mentor dr. Narvika Bovcon
Druga nagrada Vida Rojšek, Wild.Fast.Triumphant! Chevy 
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Narvika Bovcon
Tretja nagrada Anja Žabkar, Best way how to dry your laundry
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Narvika Bovcon

Onina majica z družbenokritično mislijo, študent Matevž Čas zasedel prvo mesto na nacionalnem natečaj
Katedra za vizualne komunikacije, mentor dr. Narvika Bovcon

Objavljeni Mladinini proglasi
Proglas na temo Olimpijskih iger na Kitajskem: Janja Gojkovič, Urša Bobera, Vida Rojšek, Matevž Čas, Adi Šumič, Katarina Sušnik
Katedra za vizualne komunikacije, mentor Domen Fras
Objavljen Proglas na temo finančne krize: Matevž Čas
Katedra za vizualne komunikacije, mentor Domen Fras

Skrb za kakovost pedagoškega, znanstvenega in umetniškega delovanja Fakultete za dizajn je prepoznana tudi v mednarodnem prostoru. Fakulteta za dizajn je prejemnica več mednarodnih nagrad in sicer:

1. Nagrada European Business Assembly “Best University”, ki jo podeljuje Socrates Committee, v l.2013

2. Nagrada Arch of Europe for Quality Award, Business Initiative Directions (BID), v l. 2014 in

3. Nagrada združenja ESQR (European Society for Quality Research), v l. 2014.

 

Nagrade, ki smo jih prejeli nam dajejo nove moči in ideje za soočanje z izzivi, ki so še pred nami!

Fakulteta za dizajn v skladu s 68. členom Statuta, študentom in zaposlenim za izjemne dosežke podeljuje Rozmanovo nagrado.

Rozmanovo nagrado se podeljuje:
– posameznikom, ki so zaposleni na Fakulteti za dizajn, ali sodelujejo oz. so sodelovali pri pedagoškem ali znanstveno raziskovalnem delu Fakultete za dizajn, za njegovo življenjsko delo na področju pedagoškega, raziskovalnega ali strokovnega dela;
– najboljšemu diplomantu dodiplomskega študija;
– najboljšemu diplomantu podiplomskega študija.

Poleg Rozmanovih nagrad Fakulteta za dizajn podeljuje tudi Rozmanovo priznanje in Rozmanovo pohvalo.

Rozmanovo priznanje lahko prejmejo:
– posamezniki, ki so zaposleni na Fakulteti za dizajn (pedagoški in nepedagoški delavci, raziskovalci) in skupine, ki jih sestavljajo ti posamezniki;

– posamezniki izven Fakultete za dizajn in skupine, ki jih sestavljajo ti posamezniki ter organizacije;

– diplomanti dodiplomskega študija,

– diplomanti podiplomskega študija,

– posamezniki študenti, pri katerih komisija oceni, da gre za izjemne dosežke

Rozmanova pohvala se podeljuje:
– najboljšim pedagoškim delavcem,
– najboljšim študentom letnikov.

Postopek podeljevanja nagrad in pohval podrobneje ureja Pravilnik o nagradah in priznanjih FD.

Kdo je bil Vinko Rozman?

Vinko Rozman je s svojim dolgoletnim pedagoškim delom v lesarstvu pustil neizbrisne sledi. Poznali smo ga predvsem kot pedagoga in pisca številnih učbenikov. Bil je pobudnik ustanovitve Lesarske založbe in eden njenih najodličnejših avtorjev in oblikovalec. Ukvarjal se je z oblikovanjem in konstruiranjem, zelo veliko pa mu je pomenila tudi fotografska in filmska dejavnost, ki se ji je predano posvečal v svojem prostem času. Posnel je 15 samostojnih eksperimentalnih filmskih del različnih žanrov ter prejel 16 nagrad in priznanj doma in na tujem. Kritiki so opisali njegova filmska dela kot umetniško izjemna, njegov film “Odmev in odziv” pa je bil izbran v izbor 10 najpomembnejših jugoslovanskih amaterskih filmov povojnega časa. Vse življenje je nihal med tehniko in umetnostjo. S tehniko se je ukvarjal poklicno, z umetnostjo pa ljubiteljsko.

Seznam prejemnikov nagrad, pohval in priznanj v l. 12/13

Seznam prejemnikov nagrad, pohval in priznanj v l. 13/14

Seznam prejemnikov nagrad, pohval in priznanj v l. 14/15

Seznam prejemnikov nagrad, pohval in priznanj v l. 15/16

Image Map