Polona Roblek in Nina Grubar v finalu Serbia Fashion Week 2016

Aktualno / Polona Roblek in Nina Grubar v finalu Serbia Fashion Week 2016

Novi Sad je bil prizorišče tedna mode Serbia Fashion Week 2016, ki je potekal med 6. in 9. aprilom 2016.

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Svetlane Horvat, predstavnice Nacionalne modne komore Srbije, Marcellousa Jonesa, enega najuglednejših modnih kritikov sveta, in znanega predstavnika francoske mode Eymerica Francoisa, je izmed 70 prijav mladih oblikovalcev Bosne in Hercegovine, Belorusije, Bolgarije, Črne Gore, Češke, Makedonije, Madžarske, Poljske, Rusije, Slovenije in Turčije izbrala deset polfinalistov, ki so jim 8. aprila 2016 predstavili svoja dela.

Med desetimi polfinalisti sta se v finale uvrstli dve študentki oblikovanja tekstilij in oblačil s Fakultete za dizajn. S svojo originalnostjo, avtentičnostjo, usklajeno formo in tehnično dovršenostjo sta jih prepričali finalistka Polona Roblek, študentka 2. letnika oblikovanja tekstilij in oblačil, ki se je žiriji predstavila s kolekcijo srajc, pod mentorstvom doc. Metoda Črešnarja, MA in izvirnim pokrivalom, pod mentorstvom doc. Tanje Devetak ter finalistka Nina Grubar, diplomantka oblikovanja tekstilij in oblačil, ki se je pod mentorstvom doc. Tanje Devetak žiriji predstavila s kolekcijo Origami.

Razširjene kolekcije oblačil treh finalistov bodo na ogled in v oceno strokovni in širši javnosti v sklopu jesenskega tedna mode SFW 2016 v Novem Sadu. Zmagovalca čaka nagrada 500 eur, editorial v francoskem modnem magazinu The Fashion insider, fotografsko snemanje kolekcije in brezplačna predstavitev kolekcije na modnem festivalu mladih talentov FashionClash na Nizozemskem. Ostala dva finalista si bosta delila drugo in tretje mesto.

polona1a polona2

Slika 1, 1a: Srajca Polone Roblek; mentor doc. Metod Črešnar, MA

pokrivalo copy
Slika 2: Pokrivalo Polone Roblek; mentorica doc. Tanja Devetak, foto N. Jovanović

strokovnakomisijaSFW2016
Slika 3: Strokovna komisija SFW 2016; foto N. Jovanović

ž
Slika 4: Kolekcija Origami Nine Grubar; mentorica: doc. Tanja Devetak, foto N. Jovanović

Iskrene čestitke obema finalistkama!

Image Map