Poletna šola 2019

Aktualno / Poletna šola 2019

Svetovni dan industrijskega oblikovanja (WIDD), je mednarodni dan, ki ga je izbrala Svetovna oblikovalska organizacija (World Design Organization) in  je bil prvič objavljen leta 2007 na 50. obletnici organizacije. Svetovni dan industrijskega oblikovanja razširja ozaveščenost o poklicu industrijskega oblikovalca in njegov izreden pomen  za krepitev gospodarskega, družbenega, kulturnega in okoljskega razvoja. Pomemben vidik, ki ga 29. junija še posebno obeležujemo, je pomen oblikovanja za trajnostni razvoj in sledenje 17 trajnostnim ciljem Agende 2030.

V sklopu svetovnih dogodkov bo Fakulteta za dizajn  od 26.06. do 28.06. 2019 organizirala Poletno šolo, ki je zasnovana v sklopu treh delavnic s področja arhitekturne risbe, risanja in slikanja z elementi ilustracije ter modne skice.


DELAVNICA ZA ARHITEKTURNO RISBO PROSTORA

26.06.2019 / 9.00 – 13.00 ure
Predavatelj: Živa Slavec, u.d.i.a.
Za arhitekta, inženirja in oblikovalca je veščina risanja bistvena za opravljanje poklica, katerega glavna naloga je predstavitev, komunikacija in izvedba vizij urejanja prostora. Risba je sredstvo za komunikacijo z naročnikom, izvajalcem in ne nazadnje s samim seboj. Na Sobotni akademiji za arhitekturno risbo prostora se bomo spoznali z vsemi vidiki arhitekturno oblikovalske risbe. Naučili se bomo preprostih tehnik razmišljanja in risanja v treh dimenzijah.

MATERIAL, KI GA KANDIDATI PRINESEJO NA TEČAJ: risalni listi A3, svinčnik trdote HB, B ali 2B, radirko in šilček.


DELAVNICA ZA RISANJE IN SLIKANJE Z ELEMENTI ILUSTRACIJE


27.06.2019 / 9.00 – 13.00 ure
Predavatelj: Živa Slavec, u.d.i.a.
Ilustracija obsega različne veje in tehnike, od slikarske, računalniške, konceptualne, do knjižne in enciklopedične ilustracije, stripa, piktogramov ter ilustracije v povezavi z grafičnim oblikovanjem. Udeležence želimo seznaniti z različnimi slogi ter smiselnim izborom tehnik, vezanih na izraznost posamične teme. V praktičnem delu bomo analizirali in izvedli eno temo po izbiri iz predlaganega nabora.

MATERIAL, KI GA KANDIDATI PRINESEJO NA TEČAJ: risalni listi A3, mehki svinčnik ali druga risala, vodene ali akrilne barve, vsaj 1 širok ploščat (cca 1,5 cm) in 1 tanek okrogel čopič.


DELAVNICA ZA MODNO SKICO

28.06.2019 / 9.00 – 13.00 ure
Predavatelj: mag. Sabina Puc, viš. šred.
Na Sobotni akademiji bodo udeleženci spoznali pomen likovne govorice, ki jo uporabljamo kot sredstvo komunikacije znotraj modne produkcije ter temeljne značilnosti uporabe idejne skice, modne ilustracije in tehnične skice. Predstavljene bodo različne tehnike risanja, slikanja in kombinirane obdelave modne skice. Kandidati se bodo naučili narisati avtorsko modno skico, kreativno izvedbo različnih tekstilnih površin, vzorcev in tekstur na oblačilih ter uporabo različnih grafičnih in kombiniranih tehnik.

MATERIAL, KI GA KANDIDATI PRINESEJO NA TEČAJ: risalni listi A3 format, svinčniki, barvice, flomastri, tuš, tempere s priborom, barvni papir, časopisni papir, škarje, lepilo, ravnilo.

Prijavnica:

POLETNA ŠOLA 2019 se bo izvajala na sedežu Fakultete za dizajn v Trzinu, Prevale 10. Udeleženci se lahko prijavijo na poljubno število delavnic. Cena posamezne delavnice znaša 50,00€ + 22%DDV = 61,00€. Račun vam bomo poslali na vaš naslov, ki bo naveden na spletni prijavnici.
Image Map