Fakulteta za dizajn postala članica World Design Organization

Aktualno / Fakulteta za dizajn postala članica World Design Organization

V januarju 2017 je Fakulteta za dizajn, pridružena članica UP, postala del svetovnega združenja World Design Organization ( prej ICSID),  ki je mednarodna nevladna organizacija, ustanovljena leta 1957 za promocijo industrijskega oblikovanja in zavedanja, da lahko s pomočjo dizajna ustvarjamo boljše izdelke, sisteme, storitve in izkušnje,  inovativna poslovna okolja in industrijo in posledično trajnostno okolje in družbo.

Od 12 – ih ustanovnih strokovnih oblikovalskih združenj v letu 1957, je WDO je povečala svojo družino na več kot 140 članic iz 40 držav, ki jih povezuje sodelovanje v skupnih projektih.  Na ta način jim je ponujena priložnost, da so njihova prizadevanja za trajnostno okolje in družbo, slišana tudi v svetovni javnosti.

Članice so  na zadnji skupščini v oktobru 2015, potrdile predlog  za zasnovo nove vizije in poslanstva združenja ter za spremembo imena organizacije v Svetovno združenje oblikovalskih organizacij ( World Design Organization). Nova grafična podoba združenja je bila predstavljena 29. junija na svetovni dan industrijskega oblikovanja. Novo ime pa je prišlo v veljavo 1. januarja 2017, ob praznovanju 60. obletnice delovanja.

Fakulteta za dizajn deli vrednote in poslanstvo WDO in sicer si prizadevamo ustvariti svet, v katerem oblikovanje izboljšuje našo kakovost življenja na gospodarskem, socialnem, kulturnem in okoljskem področju. Prizadevali si bomo, da bodo te vrednote zastopane tudi na področju Slovenije.

WDO ima poseben posvetovalni status pri Organizaciji združenih narodov.

Več informacij o WDO: http://wdo.org/

Image Map