Diplomantka FD finalistka Podjetne Primorske

Aktualno / Diplomantka FD finalistka Podjetne Primorske

Koper, 28.6.2017 – Znani so finalisti letošnjega natečaja Podjetna Primorska 2017, ki ga že enajsto leto zapovrstjo organizira UIP – Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske.

Med 41 prijavitelji je komisija izbrala 16 podjetniških skupin, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje. Finalisti nadaljujejo z mentorskim programom in se bodo novembra potegovali za zmago v treh kategorijah natečaja. Nagradni sklad letos znaša 40.000 evrov.

Na natečaj se je letos konec marca prijavilo kar 41 podjetniških skupin v treh kategorijah natečaja: Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, Optimist in Navigator. UIP je organiziral strokovne delavnice, s pomočjo katerih so prijavitelji že v predfinalnem delu natečaja, v treh mesecih, pridobili dodatna znanja in veščine, tudi s področja javnega nastopanja in predstavitve svoje ideje. Sredi junija so opravili predstavitve pred strokovno komisijo, ki jo sestavljajo predstavniki gospodarstva, akademske sfere in predstavnik organizatorja natečaja.

Komisija je izbrala 16 finalnih podjetniških skupin, od tega šest za Rektorjevo nagrado Univerze na Primorskem: Istrski kulinarični zabojček (nosilec: Dane Podmenik), Tvad (nosilec: David Lakošeljac), RiCikelj (nosilec: Gregor Vizintin), Morana’s Myth (nosilka: Jasmina Čargo), AR Map (nosilec: Klen Čopič Pucihar) in Vrtnarjenje za otroke (nosilka: Alenka Breznik).

Pet skupin se je uvrstilo v finale v kategoriji Optimist: Reinkarmika (nosilka: Karmen Koren), Accessible Slovenia (nosilka: Ines Cokan), Willi Milli (nosilec: Luka Ivanovič), Istrijanček (nosilka: Zoia Šavle) in Urbani ribnik (nosilec: Peter Maričić). V kategoriji Navigator, ki je namenjena že bolj izkušenim posameznikom in skupinam, pa so letos finalisti: IKSIKS – oblikovanje prostorske izkušnje (nosilka: Katja Starc Card), Morje – Trips for kids (nosilka: Mihaela Rupnik), METRES – outsourcing po meri (nosilka: Astrid Fontanot), Permafruit (nosilec: Andraž Zvonar) in Pameten zimski vrt (nosilec: David Kodarin).

Med finalisti je tudi diplomantka FD Karmen Koren.
Finalisti bodo tekom poletja do konca oktobra imeli na razpolago mentorje z različnih področij, ki jim bodo pomagali pri razvoju podjetniških idej. “Mentorski program je namenjen temu, da finalisti na koncu pripravijo končne izdelke ali storitve, podkrepljene s poslovnimi modeli ter tako lažje začnejo prodor na trg,” je povedala Tjaša Vidic, vodja natečaja.

Natečaj se bo zaključil v mesecu novembru, ko bodo podeljene nagrade za najboljše podjetniške ideje.
Vir novice: UIP

Image Map