placeholder

Aktualno / Delavnica botanične ilustracije v Botaničnem vrtu UL

Delavnica botanične ilustracije v tehniki akvarela

V petek 1. marca, na prvi dan Festivala zvončkov, vas vabimo v Botanični vrt Univerze v Ljubljani, na celodnevno delavnico botanične ilustracije v tehniki akvarela. Delavnica bo potekala v prostorih in vrtovih Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani in je namenjena vsem, ki jih to področje zanima in so starejši od 15 let. Za sodelovanje na delavnici predhodno znanje ni potrebno, težavnost pa bo prilagojena vsakemu posamezniku. Glavni cilj izvedbe dogodka, pri katerem upamo na nova spoznanja in prijateljstva, je privzetje osnovnih veščin risanja, ilustracije, občutka za detajle in vodenje skozi sistematičen proces risanja. Kljub strokovnemu vodenju skozi znanstveno ilustracijo, ki zaradi podrobnega poznavanja rastline ter njenih delov velja za zahtevnejšo, pričakujemo sproščeno in zabavno druženje.

Ideja za izvedbo delavnice se je porodila na Študentskem inovativnem projektu za družbeno korist pod imenom “Likovna in vsebinska obravnava endemičnih in ogroženih rastlinskih vrst v Sloveniji”. Na projektu so sodelovali študentje ter študentke različnih fakultet Univerze v Ljubljani skupaj z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani, društvom Kaverljag in Notranjskim regijskim parkom. Skupaj so proučevali omenjeno temo in v sklopu tega izdelali brošuro z botaničnimi ilustracijami in opisi dvajsetih slovenskih endemičnih in ogroženih rastlinskih vrst, na to temo pa so pripravili tudi pedagoške vsebine namenjene medgeneracijskemu povezovanju in poznavanju tematike.

Prijave na delavnico so možne do torka 26. 2. 2019 na povezavi (https://docs.google.com/forms/d/12fFuWtRXOrZag7K5C5wDh4eGBw1O8dOHS0R7__3DSVo/edit) ali na e-mail naslovu katjacerne00@gmail.com. Število mest je omejeno.

Celodnevna delavnica botanične ilustracije bo trajala od 9.00 do 17.00 z vmesnimi krajšimi odmori. Cena delavnice je 40 EUR, za študente in dijake pa 30 EUR. Za material bo poskrbljeno in sicer bodo v času delavnice na voljo vsi pripomočki, ki jih potrebujete za delavnico (akvarelne barve, čopiči, palete, papir itd.). Prijavnino je potrebno poravnati do torka 26. 2. 2019 in sicer lahko denar nakažete na TRR Botaničnega vrta ali plačate z gotovino v recepciji Tropskega rastlinjaka Botaničnega vrta UL v odpiralnem času od 10.00 do 16.45.

Povezava na fb dogodek: https://www.facebook.com/events/1308469309306357/

Povezava na fb stran: https://www.facebook.com/Delavnice-botani%C4%8Dne-ilustracije-257820131786188/?eid=ARCisdFdNfIWCLdkKqWI_fXXjgPRTT02lq9_OpmAg-MFgOqHNErAs5tnlHsfrHsWEXaxP8ZPMgVnLsyT

Povezava na spletno stran: https://botanicnailustraci.wixsite.com/website

Image Map